top of page

Materiale: Resirkulert Polyester

Oppdatert: 15. nov. 2022

Polyester brukes for å gjøre tekstilprodukter mer robust, og å produsere plagg som er ment for å brukes utendørs. Vi i Cold Water Kids bruker kun resirkulert polyester som har opprinnelse fra brukte plastflasker. Det er klart for oss i Cold Water Kids at å håndtere plastavfall er en av de viktigste, og mest krevende, miljøutfordringene i vår tid. Mer enn 9,5 millioner tonn plast havner i havet hvert år, og mesteparten av avfallet har kun vært brukt en gang før det havner i havet.


Ved å bruke resirkulert polyester i våre produkter sparer vi store mengder energi i produksjonen av våre produkter, sammenliknet med produkter som bruker ikke-resirkulert polyester. For alle våre fleece-produkter bruker vi kun GSR-sertifisert materiale. I likhet med våre produkter av bærekraftig bomull, jobber vi for å ha full gjennomsiktighet for polyestermaterialet vi bruker. Opprinnelsen av plastflaskene som resirkuleres er hovedsakelig fra Kina, og det resirkuleres om lag 38-80 plastflasker for å produsere våre fleecegensere.

Stegvis prosess for produksjon av våre fleecegensere:

  1. Plastflaskene samles inn, renses og kuttes inn i mindre plastbiter.

  2. Plastbitene smeltes om til fragmenter, og blir omformet til polyesterfiber.

  3. Det omformede polyesterfiberet blir vevd om til garn, og blir et robust og pustende tekstil.

  4. Fleecegenserene blir produsert av den utviklede tekstilen bestående av 100% resirkulert polyester med opprinnelse fra brukte plastflasker.

  5. Genserne blir importert til Norge, og vårt unike Cold Water Kids design blir brodert inn i genserne.

Dette gjør at våre fleecegensere er sertifisert med følgende standarder:


  • OEKO-TEX Standard 100

  • PETA: Approved VEGAN

  • Global Recycled Standard: 100% GRS recycled polyester

22 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page