top of page

Økologisk bomull

Fra dag en har vi i Cold Water Kids valgt å kun bruke 100% økologisk bomull. Bomullen i produktene våre gror fra bomullsfrø som ikke har blitt genetisk modifisert (ikke-GMO) eller blitt behandlet med kjemiske sprøytemidler eller gjødsler. All bomull som brukes i våre t-skjorter har opprinnelse fra India eller Tyrkia.

Det er en svært liten andel av verdens bomullsproduksjon som er økologisk. Ved å bruke bomull med bærekraftige dyrkningsmetoder, sikrer vi at ingen skadelige kjemikalier kommer i jorden eller nærliggende elver, innsjøer eller hav. Dette betyr at alt vann som brukes i produksjonen av økologisk bomull ikke regnes som tapt, da det kan gjenbrukes, og trykt gå tilbake til jorden eller andre vannkilder. Gjennom hele produksjonssyklusen sikres det at bomullbøndene opplever etiske arbeidsforhold.

Fordeler ved økologisk bomull i forhold til vanlig bomull:

  • 26 % mindre skade på nærliggende jord og dyrkningsområder

  • 46% mindre klimapåvirkning

  • 70% mindre forsuring av jord og vann

  • 91% mindre vannforbruk

Alle våre produkter er sertifisert med GOTS sertifikatet. GOTS står for «The Organic Textile Standard” og baseres på både økologiske og sosiale kriterier som sikrer at bomullen er organisk dyrket, uten bruk av modifiserte frø eller skadelige kjemikalier. Dette bekrefter at hvert steg av bomullsproduksjonen er sporbar, og at sluttforbruker mottar et bærekraftig produkt.

15 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page